Ilmastosyyllistämistä vauvoilla

Aamulla somea selatessani hätkähdin: Mitä silmäni juuri näkivät!!?? Silmieni edessä oli Tieteen Kuvalehden kansi joka kysyi vetoavasti MITÄ SINÄ VOIT TEHDÄ (ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi) Tähän kansikuva tarjosi merkittävimmäksi vaihtoehdoksi: JÄTÄ LAPSI TEKEMÄTTÄ (vieläpä korostamalla vaihtoehtoa laittamalla ruksit vauvan päälle).

Uskomatonta, ajattelin, Tieteen kuvalehden kansikuvan kaltaisten lapsivihamielisten kannanottojen ajankohta kyllä ihmetyttää, sillä samaan aikaan Suomi kärsii ennätysalhaisesta syntyvyydestä. Syntyvyys on laskenut jo kahdeksana vuonna peräkkäin, eikä kuluva vuosi näytä tuovan muutosta negatiiviseen kehitykseen.

Tiesitko että vuoden 2018 hedelmällisyysluku oli 1,41, kun kymmenen vuotta sitten se oli 1,86 lasta naista kohden? Luku on nyt KAIKKIEN AIKOJEN ALHAISIN!! (väestön uusiutumiseen tarvittava luku olisi 2,1). Vuonna 2018 syntyi 47 577 lasta, mikä on 2 744 lasta edellisvuotta vähemmän. Syntyvyys laskee siis keskimäärin YHDEN PÄIVÄKOTIRYHMÄN VERRAN VUODESSA JOKAISESSA SUOMEN KUNNASSA!!!!!

Myönnetään, matalan syntyvyyden aiheuttamat pitkäaikaiset haitat suomalaisen yhteiskunnan kestokyvylle mainitaan myös Rinteen hallituksen ohjelmassa. (Huom! samalla hallitusohjelmassa mainitaan sana ”ilmastonmuutos” 114 kertaa. Sana ”väestöpolitiikka” taas vain neljä kertaa.) Hallituksen väestöpoliittiset tavoitteet ovat siis vähintäänkin epäselviä.

Julkisuudessa olleisiin lapsikielteisiin näkökulmiin ei ole esitetty vastalauseita kuin vain yhden hallitusryhmän (kesk.) suunnalta!! Hallitusohjelmassa luvatusta lapsistrategian valmistelusta ei ole toistaiseksi kuulunut mitään. Mielestäni maan hallituksen tulisi antaa kansalaisille selkeä viesti siitä, että jokainen syntyvä lapsi on äärimmäisen arvokas ja tervetullut yhteiskuntamme jäsen!

Suomeen tarvitaan pitkäjänteistä lapsimyönteistä perhepolitiikkaa sekä tukea ja joustavuutta perheiden arkeen.

Ei tämänkaltaista suomalaisten ilmastosyyllistämistä asiasta, jolla ei ole juuri minkäänlaisia globaaleja vaikutuksia ilmastonmuutokseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *