Hyvä Suomi.

Suomi on maailman onnellisin maa ainakin YK:n onnellisuusraportin (2018) mukaan. Olemme maailman onnellisin kansa, meillä menee ihan hyvin. Voimme oppia epäonnistumisista, mutta myös onnistumisista. Valitsemme itse, miten asiat näemme ja miten päätämme toimia, olipa kyse sitten yksittäisen ihmisen, perheen tai kansakunnan elämästä. Monia asioita olemme kansakuntana tehneet hyvin, sillä olemme olleet itsenäisiä yli sata vuotta, ponnistaneet pienestä valtiosta kohti kansainvälisiä kenttiä ja kehittyneet yhteiskuntana luoden pohjaa hyvinvoinnille.

Emme ole kuitenkaan välttyneet ongelmilta.

Monissa perheissä rahat ovat tiukassa eikä sitä riitä aina elämään ja ruokaan lasten koulutuksesta puhumattakaan. Onnellisuutemme edellytykset on rakennettu menneiden sukupolvien aikana. Yhteiskuntamme pystyy tällä hetkellä tarjoamaan heille kiitokseksi puutteellista vanhustenhoitoa. Monissa lapsiperheissä eletään voimavarojen äärirajoilla, kun tukiverkostot ovat kaukana ja ympäristön vaatimukset korkealla. Työelämässä tehtävät jakautuvat epätasaisesti: toisilla töitä on liikaa ja toisilla ei ollenkaan. Kotona elävät iäkkäät joutuvat tekemään valintoja huonojen vaihtoehtojen välillä valitessaan ostavatko ruokaa vai lääkkeitä. Lähin omainen ei voi olla viranomainen, vaan meidän on kyettävä rakentamaan yhteiskuntaamme niin, että vahvistamme lähimmäisyyttä ja tuemme perheiden asemaa.

Kansanedustaja työskentelee kansalaisten valtuuttamana omasta tehtävästään käsin niin, että tehty työ koituu oman edun tavoittelun sijaan yhteisen hyvän ja ihmisten parhaaksi. Päätökset on tehtävä siten, että Suomesta löytyy tulevaisuudessakin maailman onnellisimmat ihmiset. Minulla on ollut perhe ja läheiset tukena silloin, kun tukea olen tarvinnut. Minulla on ollut mahdollisuus opiskella kasvatusta, hallintoa, taloutta ja johtamista. Asioita, jotka minua kiinnostavat. Olen saanut hienoja ja ainutlaatuisia työkokemuksia niin kuntahallinnossa, ministeriössä, eduskunnassa kuin yksityisellä sektorilla. Olen halunnut näiden myötä oppia ymmärtämään ympäröivää maailmaa, yhteiskunnan rakenteita ja ihmisiä, jotta osaisin toimia oman ymmärrykseni mukaan ihmisten parhaaksi niissä tehtävissä, joissa kulloinkin toimin.

Olen saanut hyvät lähtökohdat elämään.

Haluan olla mahdollistamassa tulevaisuuden sukupolville sen saman hyvän, jota olen itse saanut. Olen valmis tekemään jatkossakin töitä omasta osaamisestani, elämänkokemuksestani ja arvomaailmastani käsin. Politiikka on kompromisseja, mutta myös periaatteissa pysymistä ja uskoa siihen todellisuuteen, jota toivotaan ja sen näkemiseen, mitä ei nähdä. Olen halukas työskentelemään toisia kuunnellen ja ymmärtäen. Takuuna ovat oma persoonani, taitoni, kykyni, kokemukseni, ammattitaitoni, arvoni ja yhteistyöverkostoni.

Toivon, että olet mukana tulevaisuuden rakentamisessa hyvän puolesta. Harkitse huolella kenelle annat äänesi ja tee päätös 14.4. mennessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *