Kokoomus oli EPP:n vaalitappion takuupuolue Eurovaaleissa

Niinhän siinä kävi, että vihreä aalto pyyhkäisi eurovaaleissa myös Suomenniemen yli että heilahti. Kepun kiinnitysköydet olivat löyhässä ja puolue menetti paikkojaan.

Muutos on aina mahdollisuus. Jos kokoomus olisi ollut vaaleissa hereillä, EPP olisi ottanut Suomen eurovaaleissa vaalivoiton, vaan ei. Tekninen vaaliliitto toisen EPP-puolueen Kristillisdemokraattien kanssa olisi tuonut EPP:lle kolmen sijaan neljä meppiä joka olisi ollut pois ensisijaisesti RKP:lta ja edelleen niinsanotun brexit-paikan osalta vihreiltä. Todennäköisesti parlamenttiin olisi noussut (ex stalinisti) Nils Torvaldsin sijaan ainakin aluksi Sari Essayah (kd.) ja myöhemmin hänen palatessaan takaisin eduskuntaan Eija-Riitta Korhola (kok.).

Eikö kokoomus sitten tiennyt asetelmaa? No ei se ainakaan yrityksestä jäänyt kiinni. On yleisesti tiedossa että KD:n ohella myös EPP yritti takoa järkeä kokoomusjohdon kalloon vaaliliiton puolesta ainakin vuoden päivät ennen eurovaaleja, koska oikeistopopulistien ohella vihervasemmiston menestys näytti varmalta. Mitä teki kokoomusjohto? Ei yhtikäs mitään: antoi veneen keikkua ankkurissa ja katsoa kuinka menetetyt mahdollisuudet lipuvat kuin Titanic kohti jäävuorta.

Toinen, paljon ikävämpi kuva tilanteesta on se, että Kokoomukselle on parempi, että parlamentissa istuu ALDE:n meppi, eikä EPP:n meppi, mutta itse en halua uskoa tätä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *