Kova vuosi

Niin, huomenna siitä tulee tasan vuosi kun kaikki muuttui. Ajattelin kertoa sen sinulle ennen kuin eri sosiaalisen median automaattimuistutukset sen joka tapauksessa huomenna tekevät.

Olen seurannut YLE:n tuottamaa sarjaa “Peltsin kova vuosi”, jossa eri kestävyyslajeihin hurahtanut Mikko Peltola tekee vuoden aikana erilaisia kropan koville laittavia urheilusuorituksia milloin juosten, meloen, uiden, hiihtäen tai pyöräillen.. Muistan miettineeni että miltä jopa päiviä kestävä fyysinen rääkki, yksinäinen taivallus ja psyykkinen paine mahtavat tuntua sellaisten suoritusten aikana. Uskon, että minulla on nyt oman “kovan vuoteni” jälkeen jonkinlainen samaistumisen kokemus siitä, miltä se voi henkisesti tuntua.

Oma kova vuoteni starttasi ennen kokemattomalla mediajulkisuudella ja henkisellä testillä, jonka aikana kävi läpi kysymyksiä joita aika harva suomalainen joutuu itseltään kysymään. Muutaman päivän aikana kävi selväksi että jotkut asiat muuttuvat kohdaltani nyt pysyvästi. Ja minua viedään johonkin mihin en itse ole valinnut mennä. Se piti hyväksyä. Se on kova ja riisuva kokemus.

Yhteen vuoteen mahtuu paljon. Olen kokenut, mitä on jäädä työttömäksi. Minut on valittu kahteen johtavaan virkaan. Olen myynyt yhden asunnon ja ostanut toisen. Olen muuttanut toiselle paikkakunnalle. Olen saanut valmiiksi toisen yliopistotutkintoni. Olen aloittanut uuden vakituisen työn. Olen tullut toisen kerran isäksi. Olen ollut eduskuntavaaleissa ehdolla, saanut 4367 ääntä ja tullut valituksi varakansanedustajaksi. Vuoteen mahtuu varmasti kymmeniä minua koskevia lehti-, radio- ja televisiojuttuja. Samalla olen pystynyt pitämään kiinni perheen tasapainoisesta arjesta ja siitä olen erityisen onnellinen, ylpeäkin.

Vuosi on nyt takana ja tulevaisuus edessä. Kaiken kaikkiaan oma elämäni, ajatukseni ja arkeni näyttää tänään hyvin erilaiselta kuin vuosi sitten. Kaikesta olen kiitollinen. Kiitos kun olet jakanut tämän matkan kanssani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *