Nato-jäsenyys ei ole Suomelle nyt ajankohtaista

Haluan että Suomi ylläpitää vahvaa puolustusta, jonka kunnosta huolehditaan kansallisesti sekä yhteistyössä samanmielisten maiden kanssa. Asevelvollisuusjärjestelmästä huolehtiminen ja kansainvälisten instituutioiden aktiivinen jäsenyys on tässä suhteessa tärkeää. Tärkeimmät instituutiot ovat EU ja Nato, jonka jäsenyys ei ole Suomelle tässä tilanteessa ajankohtainen kysymys rauhattoman kansainvälisen tilanteen takia.

Olen palvellut monikansallisessa Nato-johtoisessa sotilasoperaatiossa ulkomailla, eikä Nato ole minulle mikään peikko. Sei ei ole minulle myöskään sydämen asia, mutta Suomen turvallisuus ja uskottava puolustus taas ovat. Niiden osalta meidän on tehtävä viisaita ja pitkäjänteisiä ratkaisuja joissa huomioidaan Suomen geopoliittinen sijainti ja olemassa oleva turvallisuustilanne. Puolustuspolitiikan tulevaisuutta arvioitaessa tärkeimpiä mittareita ovat oma toimintakykyämme, puolustuksemme pelotevaikutus ja mahdollisuutemme vaikuttaa eurooppalaiseen turvallisuuspoliittiseen kehitykseen. Suomalainen asevelvollisuusjärjestelmä on paras ja kustannustehokkain keino järjestää omaa puolustustamme riippumatta siitä, mitä ratkaisuja Suomi tekee kansainvälisillä foorumeilla.

Tulevan eduskuntakauden eräs keskeisimmistä päätöksisä on uuden hävittäjähankinnan tekeminen. Ilmasodan ammattilainen, ilmavoimat on todennut että riittävän puolustuskyvyn ylläpitäminen edellyttää 64 konetta tulevaisuudessa. Vaatimuksella 64 koneesta viitataan siihen, että joka hetki käytössä olisi 50 hävittäjää. Rauhan aikana hävittäjälaivueesta on käytettävissä heti vain noin 75–80 prosenttia koneista huoltojen vuoksi. Entisenä ilmavoimien sopimussotilaana luotan entisen työnantajani arvioon ja haluan että koko Suomea puolustetaan myös tulevaisuudessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *